WOENSDAG 1 AUGUSTUS | 21:45 | €8,-, ZOMERAVOND-COMBITICKET €15,-

Regisseur Amir Shervan

Cast Robert Z'Dar, Mathew Karedas, Janis Farley

Lengte 96 minuten

Jaar 1991

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Een undercover politieagent tracht de wrede Japanse Katana-bende op te rollen, die verantwoordelijk is voor de cocaïnehandel in Los Angeles. Hiervoor gebruikt hij zijn martial arts-technieken en krijgt de hulp van een collega en een sexy helikopterpiloot in deze knaller van een direct-to-video Z-film. 

Samurai Cop combineert een aantal favoriete elementen van velen in één film: denk aan een combinatie van samurai, kung-fu, vrouwen met grote borsten, woeste achtervolgingen, politiehumor, drugshandelaren, en gore. Dat kan toch niet goed aflopen? Nou, nee, inderdaad. Samurai Cop scoort dan dikwijls ook hoog op ‘best of the worst‘-filmlijstjes en wordt vaak gebruikt als schoolvoorbeeld van een écht slechte film.

Wat de film toch absoluut de moeite van het kijken waard maakt is de enorme hilariteit die de combinatie van abominabel acteerwerk, een overdaad aan one-liners en de knullige actiescènes teweegbrengt. De makers leken zich van deze hilariteit niet bewust te zijn, wat de film natuurlijk alleen maar grappiger maakt.

Deze film maakt deel uit van de Trash Films-zomeravond, samen met de film Birdemic: Shock and Terror van James Nguyen. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2018.

sc8
sc3
sc7
sc2
sc1