ZATERDAG 19 MAART | 12:15

€8,- LOSSE FILM

€14,- COMBITICKET

Regisseur Wes Anderson

Cast Jason Schwartzman, Bill Murray en Olivia Williams

Lengte 94 minuten

Jaar 1998

Taal Engels

In samenwerking met: foam_og-2

Een eigenzinnige komedie van Wes Anderson met Bill Murray waarin de 15-jarige Max van een elitaire school stapelverliefd wordt op een lerares, Miss Cross. Hij komt erachter dat zijn rijke en depressieve vriend, Blume, ook verliefd is op Cross en zoekt wraak.

// Deze voorstelling is uitgereserveerd. Heb je gereserveerd? Zorg ervoor dat je je ticket uiterlijk een half uur van tevoren op hebt gehaald, daarna vervallen de reserveringen!

Ondanks zijn eenvoudige komaf, zit de ambitieuze 15-jarige Max Fischer (Jason Schwartzman) op privéschool Rushmore. In en om de school houdt hij zich met van alles en nog wat bezig, maar voor leren blijft weinig tijd over. Wanneer hij verliefd wordt op de nieuwe kleuterjuffrouw (Olivia Williams), probeert Max indruk te maken door een groots aquarium te laten bouwen op Rushmore. Hiervoor weet hij geld los te peuteren bij de verveelde miljonair Herman Blume (Bill Murray) met wie hij een bijzondere vriendschap opbouwt. Maar wanneer Max vanwege zijn slechte rapporten Rushmore moet verlaten en Herman bovendien een oogje laat vallen op juffrouw Cross, dreigt de hele wereld van Max in elkaar te storten.
De vrienden Wes Anderson en Owen Wilson schreven in 1994 samen de korte film ‘Bottle Rocket’, waarin Owen vanwege budgetaire problemen zelf de hoofdrol speelde samen met zijn broer Luke. Dat dit het begin zou zijn van een acteercarrière in Hollywood konden de jonge broers toen nog niet vermoeden. Twee jaar later werkten Wes en Owen Bottle Rocket uit tot een lange speelfilm, die positief ontvangen werd op de filmfestivals zodat ze de mogelijkheid kregen een tweede, grotere film te ontwikkelen, het eigenzinnige komische drama Rushmore.

rushmore-blu-ray-movie-title
2968b936e7c96ff56f3d921d89f6f5ee
tumblr_notoz0pdXa1u760n4o1_1280
rushmore-film-still