WOENSDAG 3 APRIL | 19:30

Regisseur Peter Hutchison

Lengte 73 minuten

Jaar 2015

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

De iconische intellectueel Noam Chomsky bespreekt hoe de meeste rijkdom en macht in de Verenigde Staten in handen zijn gekomen van slechts een kleine groep.

Noam Chomsky is een Amerikaanse linguïst, filosoof, activist, en één van de meest invloedrijke intellectuelen van deze tijd. In een serie lange interviews – opgenomen in een periode van vier jaar – vertelt hij hoe er een einde kwam aan de American Dream, het nationale ideaal dat volgens Chomsky (1928) deels symbool en deels werkelijkheid was. “Tijdens de Grote Depressie was er nog een echt hoopvol gevoel,” herinnert hij zich, “maar vandaag niet meer.” Het verschil tussen de jaren dertig en nu: hedendaagse ongelijkheid komt voort uit superrijkdom en dat erodeert de democratie.

Na de film zal er een nagesprek zijn met Brian Burgoon, professor International and Comparative Political Economy aan de Universiteit van Amsterdam.

Rethinking Economics is een netwerk van studenten, academici en gepassioneerde denkers, die samenkomen om het economisch denken te diversifiëren en vernieuwen. Ze streven naar diversiteit in het economisch denken en betrekken daarbij studenten en wetenschappers van diverse academische achtergronden. In samenwerking met Rethinking Economics presenteren we een tweeluik, waarin beide films een inleiding bieden tot het werk van de wereldberoemde Amerikaanse linguïst, filosoof en politiek commentator Noam Chomsky. De andere film binnen het tweeluik is Is the Man Who Is Tall Happy? (2013) van Michel Gondry en zal vertoond worden op zondag 14 april om 19:30.

Studenten van de Amsterdam Business School en Amsterdam School of Economics hebben gratis toegang!