TE ZIEN OP 8 OKTOBER | 21:00

Regisseur Alex Cox

Cast Harry Dean Stanton, Emilio Estevez, Tracey Walter

Lengte 1u32

Jaar 1984

Taal Engels, Spaans

Deze film is onderdeel van Sessies in Kriterion op 8 oktober. Na de film, die thematisch aansluit op de punk muziek, wordt er in het cafe gespeeld door band ‘De Jeugd’ en ‘The Klittens’. Klik hier voor meer info. 


Een jonge punker, gerekruteerd door een agentschap dat auto’s in beslag neemt, achtervolgt een Chevrolet Malibu die gezocht wordt voor een premie van 20.000 dollar – en die iets buitenaards in zijn kofferbak heeft verstopt.

Ondertussen is de regering op zoek naar die Chevy Malibu, omdat het verband houdt met de mogelijkheid dat buitenaardse wezens de aarde hebben bezocht. De FBI looft een beloning van 10.000 dollar uit voor de auto, waardoor het de jackpot wordt waar elke repo-man in LA naar op zoek is. Stanton en Estevez zijn de auto op het spoor en raken in duel met de beroemde gebroeders Rodriguez, die bekend staan als de bandieten van de repo. Dit alles werkt heel aardig, maar het beste aan “Repo Man” is de sluwe humor. Er zitten veel lopende grappen in de film, en de beste daarvan heeft te maken met generieke voedseletiketten. (Er is een moment met wat voedsel in een koelkast dat me een van de grootste lachbuien bezorgde die ik in lange tijd in de bioscoop heb gehad). De film heeft ook een speciale manier om naar Los Angeles te kijken, door de ogen van Harry Dean Stanton te zien als een woestenij van menselijke ambities waar een paar dollar kan worden verdiend door de snelle, de bittere en de sluwe.

download
maxresdefault (1)
image
download (1)
hsNjq0tU8pXEdKeDTNDoYXvvYVB
1_3QGOV0Gg8c1jsUDNZUfNfw