VRIJDAG 22 JUNI | VANAF 20:00 | €7,50

Regisseur Mateo Vega

Cast Victor IJdens, Myrthe Huber, Izabella Finch, Benjamin Fro, Carmen van Mulier, Mathieu Wijdeven, Jeffrey Babcock, David de Lange, Guillermo Blinker, Maxime Garcia Diaz, Job Claassen, Sam Andrea en Milkboy

Jaar 2018

Taal Nederlands

Radio Voorwaarts gaat over het allerlaatste feest van een alternatieve gemeenschap wiens pand ontruimd wordt. We ontmoeten krakers, kunstenaars, idealisten en ravers, die voor één laatste keer samenkomen om het einde van hun geliefde ruimte te vieren en te berouwen. Vrijdag 22 juni zal de korte film, geregisseerd door Mateo Vega en geproduceerd door Yannesh Meijman, voor het eerst op het witte doek van Filmtheater Kriterion vertoond worden. 

“Zelf hebben we het gevoel dat er steeds minder ruimte, letterlijk en figuurlijk, is voor andersheid in Amsterdam. Met Radio Voorwaarts willen we de kijker de effecten van stedelijke vernieuwing laten voelen door het onderwerp op een subjectieve en artistieke wijze te benaderen. Onze film is ontstaan uit onze frustraties over Amsterdam, maar is tegelijkertijd een ode aan de stad. Iedereen kent wel een plek met speciale waarde die niet langer bestaat. Als zo’n plek verdwijnt ben je melancholisch en verdrietig, maar ook euforisch en dankbaar dat je het mee hebt mogen maken. Onze film gaat over dit gevoel, de bitterzoete schoonheid van tijdelijkheid.”

Om 21:30 zullen filmmakers Mateo Vega en Yannesh Meijman de avond introduceren, waarna de film vertoond zal worden. Hierna volgt een paneldiscussie en Q&A-sessie. Hierna zal er zal een programmering zijn met met (live) muziek, performances, gesprekken en een audio-installatie waarin thema’s en acteurs uit de film in voorkomen.

🎙Spoken Word 🎙 // 20:30 – 21:00
Benjamin Fro
IZABELLA Finch
Suzewind
Maxime Garcia van As

💥Het Feest 💥// 23:00 – 03:00
Disastertje (LIVE)
Milkboy (LIVE)
DJ Tjobo
DJ Driver #1

Deze vertoning is onderdeel van het Erfenissen ’68-programma, waarbij films over revolutie en protest worden vertoond met een verdiepend programma.

1968 wordt gezien als een kanteljaar. En niet alleen door de studentenrevolten in Parijs. Zo bracht de Vietnamoorlog en de dood van Martin Luther King de wereld in rep en roer. 1968 was een jaar van revolutie, chaos en opstand tegen de machthebbers. Studenten en jongeren streden – niet geweldloos – voor hun idealen: voor emancipatie en tegen ongelijkheid, voor democratie en tegen onderdrukking, voor vrijheid, tegen oorlogsgeweld.