WOENSDAG 26 SEPTEMBER | 21:30 | €7,50

Regisseur Mateo Vega

Cast Victor IJdens, Myrthe Huber, Izabella Finch, Benjamin Fro, Carmen van Mulier, Mathieu Wijdeven, Jeffrey Babcock, David de Lange, Guillermo Blinker, Maxime Garcia Diaz, Job Claassen, Sam Andrea en Milkboy

Jaar 2018

Taal Nederlands

Ondertiteling Engels

Radio Voorwaarts gaat over het allerlaatste feest van een alternatieve gemeenschap wiens pand ontruimd wordt. We ontmoeten krakers, kunstenaars, idealisten en ravers, die voor één laatste keer samenkomen om het einde van hun geliefde ruimte te vieren en te berouwen. 

“Zelf hebben we het gevoel dat er steeds minder ruimte, letterlijk en figuurlijk, is voor andersheid in Amsterdam. Met Radio Voorwaarts willen we de kijker de effecten van stedelijke vernieuwing laten voelen door het onderwerp op een subjectieve en artistieke wijze te benaderen. Onze film is ontstaan uit onze frustraties over Amsterdam, maar is tegelijkertijd een ode aan de stad. Iedereen kent wel een plek met speciale waarde die niet langer bestaat. Als zo’n plek verdwijnt ben je melancholisch en verdrietig, maar ook euforisch en dankbaar dat je het mee hebt mogen maken. Onze film gaat over dit gevoel, de bitterzoete schoonheid van tijdelijkheid.”