MAANDAG 26 JUNI | 22:00 | €5,-

Regisseur Alfred Hitchcock

Cast Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Lengte 109 minuten

Jaar 1960

Taal Engels

Verveelde kantoormedewerkster Marion Crane ontvlucht halsoverkop de grote stad na 40.000 dollar te hebben gestolen van haar baas. Om te schuilen voor de regen stopt ze bij een motel dat gerund wordt door de wat verlegen Norman Bates. Al snel blijkt dat Norman geen lieve, rustige jongen is, maar een door zijn moeder gedomineerde psycho

Marion, nog steeds wat uit haar doen door haar besluit om een enorme som geld te stelen, let niet op Norman’s hints (‘We all go a little mad sometimes”) en neemt nietsvermoedend een verfrissend en van alle zonden zuiverend stortbad. Little did she know dat dit zou uitmonden tot dé douchescène, nog altijd één van de beroemdste moordscènes uit de filmgeschiedenis (opgenomen vanuit zeventig verschillende camerastandpunten). Marion’s zuster en een verzekeringsdetective nemen het op zich om de sporen van de moord te volgen.

Psycho is een Freudiaanse horror bij uitstek; een sinister verhaal rond een oplichtster, een moteleigenaar met een wel heel verstoorde moeder-zoon-band en een douche. Hitchcock achtte Psycho een van zijn ‘amusantste’ films. Hij was dan ook geschokt toen hij merkte dat zijn kijkers het allemaal heel serieus namen. Componist Bernard Herrmann maakte de angstaanjagende soundtrack.

ps2
ps3
ps7
ps5