MAANDAG 4 JULI | 22:00 | €5,-

Regisseur Michelangelo Antonioni

Cast Jack Nicholson, Maria Schneider & Jenny Runacre

Lengte 119 minuten

Jaar 1975

Taal Engels

Ondertiteling Engels

Ontevreden over je eigen levensweg, zou je soms willen dat je een andere identiteit kan aannemen. Zo ook David Locke (Jack Nicholson), die de kans geboden denkt te krijgen door een sterfgeval in het hotel waar hij verblijft. Beter lijkt het er echter niet op te worden…

Hij zal namelijk achtervolgd worden door het gespuis dat achter de gestorven man aanzit, en zijn eigen lege leventje. Zo ontvouwt zich een verhaal waarin desolate omgevingen in schel contrast staan met de prachtige architectuur van bijvoorbeeld Casa Mila van Antoni Gaudi. Allen zijn echter vervuld met een dezelfde betekenisloosheid die Locke denkt te voelen. Zowel zijn oude identiteit, als de nieuwe voldoen niet aan de verwachtingen.

Dit gegeven heeft gezorgd voor vele invloedrijke shots. Het resultaat is een beeldtaal dat volgens vele kenners tot één van de beste in het vak behoort. Regisseur Antonioni, bekend van onder andere Blowup (1966), staat dan ook bekend voor zijn zorgvuldig gearrangeerde camerawerk. Veel voorwerk is gedaan door de juiste sets te kiezen, waaronder zogezegd de architectuur zeker valt.

profreport2
profreport3
profreport
architecture2