NU TE ZIEN

Regisseur Alejandro Jodorowsky

Cast Adan Jodorowsky, Brontis Jodorowsky en Leandro Taub

Lengte 128 minuten

Jaar 2016

Taal Frans, Spaans en Engels

Ondertiteling Nederlands

Poesia sin fin vertelt het levens verhaal van een jonge Chileense kunstenaar. Op poëtische wijze wordt weergegeven hoe hij zich bevrijd van verschillende belemmeringen van zijn familie. Maak kennis met de Boheemse artistieke kunstscene die de vruchtbare bodem vormde voor Zuid-Amerikaanse literaire meesterwerken. 

“Waarom maak ik films? Ik ben 86 jaar oud. M’n voeten doen pijn, m’n benen doen pijn, mijn heupen doen pijn. Mijn lichaam doet pijn. Maar, wat een geluk! Dat ik een film maken kan die heelt.” – Alejandro Jodorowsky

Poesía sin fin is het adembenemende, magische en ontroerende tweede deel van Jodorowsky’s autobiografie. In Chili’s zinderende hoofdstad Santiago in de jaren ’40 en ’50 besluit de jonge Jodorowsky om dichter te worden. Hij wordt geïntroduceerd in de artistieke en boheemse kringen en ontmoet andere jonge veelbelovende artiesten; de latere grootheden van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze zijn op zoek naar schoonheid in de wereld, in de ander en in henzelf. Ze leven alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek, vrij, doldwaas.

Poesía sin fin is zo energiek en zit zo vol met de meest prachtige visuele vondsten, dat je niet anders kan denken dan dat dit gemaakt moet zijn door een enorm gedreven jong talent. De regisseur is echter nu 87 en heeft al een rijke, zeer diverse carrière achter de rug. Van tarotkaartlezer en psychotherapeut tot scenarioschrijver van graphic novels en historicus. Als filmmaker werd hij wereldberoemd in de jaren ’70 en ’80 met films waarin hij een ongekende visuele verbeeldingskracht combineerde met psychomagie, een door hemzelf ontwikkelde mix van psychotherapie en shamanisme. Twee jaar geleden verraste hij de wereld met La Dansa de la realidad, een autobiografische film over zijn kinderjaren waarin hij zijn unieke beeldende vertelkracht combineert met een magisch, wonderschoon en ontroerend verhaal. Poesía sin fin is het vervolg hierop en volgens het toonaangevende Variety “his best film yet”.

 

poesia_sin_fin_64000016_st_3_s-high
poesia_sin_fin_64000016_st_6_s-high
poesia_sin_fin_64000016_st_9_s-high
poesia_sin_fin_64000016_st_11_s-high