Regisseur Don Bluth

Cast Pat Hingle, Gabriel Damon, Candace Hutson, Judith Barsi, Will Ryan, Helen Shaver, Burke Byrnes, Bill Erwin

Lengte 1 u 9

Jaar 1988

Taal Nederlands

Platvoet en zijn vriendjes (originele, Engelse titel: The Land Before Time) is een Amerikaanse animatiefilm uit 1988, geregisseerd door Don Bluth. Door zijn ontzettend grote succes is de populaire kinderfilm een media franchise geworden en zijn er nog 14 delen uitgebracht. 

Workshop Voetverven + Platvoet

Op 27 november vanaf 15:30 steken we de voeten uit de mouwen, dippen we onze teentjes in de verf, en laten we onze creativiteit de vrije loop. Tijdens de workshop voetverven zijn kwasten uit den boze; enkel teentjes, hielen en enkels dienen als schildergerei. Nadat de kiddo’s zijn uitgeverfd en de voetjes netjes zijn geboend, marcheren we naar de filmzaal om te genieten van de film Platvoet. Geef je kiddo op door zijn/haar/diens naam en leeftijd te mailen naar [email protected] onder vermelding van het codewoord “voetjes”. Tot dan!


Platvoet, een jonge plantenetende dinosaurus, raakt verweesd nadat zijn moeder omkomt tijdens een poging om hem te beschermen. Met haar laatste adem vertelt ze hoe hij naar de weelderige Great Valley moet komen, om herenigd te worden met zijn soort. Samen met zijn vriend Cera gaat Platvoet op een wonderlijk avontuur naar de legendarische vallei. Onderweg ontmoet hij veel nieuwe vrienden, maar wordt hij ook achtervolgd door de dodelijke dinosaurus die zijn moeder vermoordde.

download-13
download-12
download-11
download-10