NU TE ZIEN

Regisseur Claudio Giovannesi

Cast Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo

Lengte 105 min.

Jaar 2019

Taal Italiaans

Ondertiteling Nederlands

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra.

Deze 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.

De film Piranhas is gebaseerd op de roman La paranza dei bamibini (De kinderen in de sleepnetten) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano die ook het scenario voor de film schreef. La paranza dei bambini verwijst naar de naam van een juridisch onderzoek naar de kinderen die door de Camorra als volwassenen worden ingezet. Hun onschuld maakt ze onzichtbaar.

Piranhas_st_1_jpg_sd-low
Piranhas_st_7_jpg_sd-low
Piranhas_st_2_jpg_sd-low
Piranhas_st_5_jpg_sd-low
Piranhas_st_4_jpg_sd-low
Piranhas_st_8_jpg_sd-low
Piranhas_st_9_jpg_sd-low

Kijkwijzer: deze film is geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder.