VANAF 16 JUNI

Regisseur Sébastien Lifshitz

Cast Sasha

Lengte 85 min.

Jaar 2020

Taal Frans

Ondertiteling Nederlands

Na meerdere documentaires te hebben gemaakt met in de hoofdrol LHBT-thema’s, keert Sébastien Lifshitz terug met een documentaire over de zevenjarige Sasha, die graag een meisje wilt zijn, iets wat door de buitenwereld niet altijd geaccepteerd wordt. De film toont een warm, intiem beeld van het gezin waarin zij opgroeit, die strijd tegen de vijandige buitenwereld. 

Sasha wilt al zo lang ze zich kan herinneren een meisje zijn, iets waar haar familie haar volledig in steunt. Op school is dit echter anders: ze moet jongenskleding dragen en wordt niet hetzelfde behandeld als haar klasgenoten. Sasha vindt het soms moeilijk om te begrijpen waarom ze niet zichzelf mag zijn en waarom ze niet de kleding mag dragen die ze wilt. 

In Petite Fille worden zowel de strijd van de familie van Sasha tegen de buitenwereld getoond, die zich niet altijd positief opstellen tegenover Sasha en haar wens om een meisje te zijn. Hiernaast toont het ook het dagelijks leven van het gezin, hun alledaagse problemen en beslommeringen. 

Met deze documentaire wordt een ontroerend portret getoond van een familie die strijdt voor het geluk van hun dochter. Deze strijd voor geluk betekent een strijd tegen een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. De documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent. 

Petite-Fille_st_1_jpg_sd-low
Petite-Fille_st_3_jpg_sd-low
Petite-Fille_st_5_jpg_sd-low
Petite-Fille_st_6_jpg_sd-low

Tijden en Tickets

Dinsdag 15 juni
19:15