NU TE ZIEN

Regisseur Geremy Jasper

Cast Danielle Macdonald, Bridget Everett, Cathy Moriarty, Siddharth Dhananjay

Lengte 108 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling 2017

Geremy Jasper’s film Patti Cake$ gaat over hoe fantastisch muziek maken is en hoe moeilijk het leven kan zijn. Vooral voor een outcast zoals Patti: een dikke, blanke, vrouwelijke rapper.

Patricia Dombrowski, a.k.a Killa P. a.k.a White Trish a.k.a Patti Cake$ a.k.a noem het maar op, is een rapper op weg naar de top. De weg naar de top blijkt echter langer dan gedacht. Het lukt Patti amper haar geboortedorp uit te komen. Patti Cake$ is dan ook geen film over roem, rijkdom en lof, maar over armoede en discriminatie. Kortom, over het klimaat waar rap bloeit als nergens anders.

Patti (Danielle Macdonald) is een dik, blank meisje dat nog veel dikkere bars kan schrijven. Haar vriend Jheri (Siddharth Dhananjay) weet hoeveel talent ze heeft en samen proberen ze als duo Thick & Thin door te breken in de plaatselijke rapscene. Klein probleem: ze hebben geen producer; geen beats. Dus zitten ze vast in hun dorp in New Jersey, een dorp dat bevolkt wordt door een kleurrijk setje personages. Naast Patti en Jheri leven daar ook Barbara, Patti’s white trash moeder; de cynische oma van Patti; een stel pestkoppen en perverts; een agent met een bluesband en Basterd, satanistische jongen die stiekem heel lief is. Basterd maakt zelf ook muziek, een ondefinieerbare kruising tussen trash metal en hoe de big bang geklonken moet hebben. En hoe vreemd zijn muziek ook is, Basterd heeft opnames, Basterd heeft gigs en Basterd heeft beats.

Patti Cake$ is een film vol energie, waar regisseur Geremy Jasper duidelijk zijn hart en ziel in heeft gestopt. Jasper regisseerde namelijk niet alleen, hij schreef ook. Zelfs de muziek, inclusief fabelachtige rapteksten, is van zijn hand. En het is te zien. Elke keer dat Patti haar rapkunsten laat zien spat het plezier van het scherm af. Het enthousiasme van Jasper werkt aanstekelijk en net als Damien Chazelle flikte met zijn film Whiplash is zelfs de grootste muziek-analfabeet als de aftiteling in beeld komt helemaal pumped om zelf muziek te gaan maken. En is inspiratie niet het mooiste wat film je kan geven?

Patti-Cake-_st_1_jpg_sd-low
Patti-Cake-_st_2_jpg_sd-low
Patti-Cake-_st_4_jpg_sd-low
S1025816.CR2
Patti-Cake-_st_8_jpg_sd-low