DONDERDAG 14 FEBRUARI | 21:00

Regisseur Ulrich Seidl

Cast Margarete Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux

Lengte 120 minuten

Jaar 2012

Taal Duits, Engels

Ondertiteling Engels

Teresa is een alleenstaande, middelbare Oostenrijkse huisvrouw die op strandvakantie naar Kenia gaat. Of ze wist wat ze daar zou aantreffen laat de film in het midden, maar voor ze het weet is Teresa omringd door ‘beach boys’. Die haar spulletjes proberen te verkopen, excursies, en bovenal zichzelf.

De kracht van Paradies: Liebe is dat Seidl geen daders of slachtoffers aanwijst. Teresa gebruikt de ‘beach boys’ en die gebruiken op hun beurt Teresa. In Seidls universum is iedereen slachtoffer én dader. De seks is mooi meegenomen maar Teresa zoekt genegenheid. Teresa maakt zich steeds afhankelijker van de jongen die bereid is die genegenheid te tonen. Voor geld dan. Dat weet ze. En toch betaalt ze.

Deze film is onderdeel van het programma: Enjoy Poverty in Kriterion. Mag of moet de mens profiteren van zijn eigen misère? Voor het volledige programma zie: www.kriterion.nl/enjoy 

Paradies: Liebe takes place on Kenya’s beaches. Known there as “sugar mamas”, European women seek out African boys selling love to earn a living.

Teresa, a 50-year-old Austrian woman, travels to this vacation paradise. Paradies: Liebe tells the story of older women and younger men, of Europe and Africa, and of the exploited, who end up exploiting others.