DONDERDAG 1 MAART | 19:00, 19:15, 19:30 

Regisseur Johnnie To

Cast Chow Yun-fat, Sylvia Chang, Eason Chan, Tang Wei, Wang Ziyi, Lang Yueting

Lengte 119 minuten

Jaar 2015

Taal Cantonees/Mandarijn

Ondertiteling Engels

 Land China, Hong Kong

Onderdeel van Competitie Featurefilms:

CA logo

Office is de officiële openingsfilm van CinemAsia 2016. Aan het begin van de Lehman crisis overtuigt president Ho Chung-ping (Chow Yun-fat) van het miljardenbedrijf Jones & Sunn de CEO Chang (Sylvia Chang), die al twintig jaar zijn minnares is, dat het bedrijf de beurs op moet.

Tijdens de voorbereidingen van de beursintroductie ontstaan er spanningen binnen het bedrijf door de komst van twee nieuwe, jonge werknemers: the idealistische Lee Xiang (Wang Ziyi) en de mysterieuze Kat (Lang Yueting). Langzaam ontwikkelen de nieuwkomers gevoelens voor elkaar in een omgeving waar hebzucht de boventoon lijkt te voeren. Als ze proberen hun positie binnen het extreem competitieve bedrijf veilig te stellen, ontdekken ze een verborgen netwerk van fraude, meedogenloze machtspelletjes en geheime transacties.

Met Office laat de veel geprezen regisseur Johnnie To op meesterlijke wijze zijn voorkeur voor eclecticisme gelden, door de traditionele filmmusical als een hedendaagse, moderne zakelijke thriller neer te zetten. Het resultaat is een elegante, extravagante film die, mede door de sterrencast, op een briljante manier de energie van de zang- en dansnummers laat zien.

 

Tickets:

Dinsdag 1 maart | 19:00 Dinsdag 1 maart | 19:15