3 SEPTEMBER 16:30

Regisseur Lee Chang-dong

Cast Sol Kyung-gu, Moon So-ri

Lengte 132 min.

Jaar 2002

Taal Koreaans

Ondertiteling English

Oasis is een liefdesverhaal van twee jonge mensen die door hun familie in de steek zijn gelaten. Een jongeman, vrijgelaten uit de gevangenis, bezoekt de weduwe van de man die hij doodreed onder invloed. Daar ontmoet hij haar dochter, rolstoelgebonden met cerebrale parese. Zullen deze twee verloren mensen een manier vinden om hun relatie te laten werken?

Oasis begint als Jong-Du uit de gevangenis komt, waar hij negen maanden heeft gezeten voor een aanrijding met dodelijke afloop. Jong-Du is een wat naïeve, onaangepaste man, een kind in een groot lichaam. Op een dag bezoekt Jong-Du de familie van de man die is doodgereden. De zoon van de man staat op het punt om te verhuizen en laat daarbij zijn spastische zuster Gong-Ju achter. Jong-Du is direct gefascineerd door Gong-Ju. Hij stuurt haar cadeautjes en komt op een dag bij haar op bezoek. Na een moeizame kennismaking bloeit er uiteindelijk een onwaarschijnlijke romance tussen hen op. Jong-Du kijkt door de handicap van Gong-Ju heen en ziet een mooie jonge vrouw. Voor Gong-Ju is hij de eerste man die haar als vrouw bekijkt. De families van de beide geliefden zien de romance echter voor iets heel anders.


Summer’s always been the season for feeling good, but this July and August that’s going to change. Every Monday and Saturday our Modern Classics will try their best to make you feel bad, hopeless, sad, depressed. This summer, the goal is to make you feel like shit, because isn’t that when you feel most alive? Click here to see our full program of Feel Bad Films.e3wds
Dy5uqaEX4AYgpgv
MV5BNzU0MTVkNDctZmZkZC00ZWZiLWFiMDMtZGY4NjU5ZDkyZjZmXkEyXkFqcGdeQXVyMTQ2ODE0NDA@._V1_
MV5BYTg5YjJhOTctZmI2OS00MTgwLWI2YTMtZDUyNGJiZjA0MzlhXkEyXkFqcGdeQXVyMTQ2ODE0NDA@._V1_
Oasis-0001
Oasis-0005
Oasis
tumblr_532341979eb769bfa4a57ad100580f13_79d56070_1280