WOENSDAG 26 JUNI | 19:30

Regisseur Wim Wenders

Cast Yohji Yamamoto

Lengte 80 minuten

Jaar 1990

Taal Engels, Japans

Duitse New Wave filmmaker Wim Wenders gaat in notebook on cities and clothes in gesprek met legendarische fashion designer Yohji Yamamoto, en hebben het over, tja, alles eigenlijk.
Juist doordat Yamamoto en Wenders hun achtergrond in zulke verschillende disciplines hebben, worden de gesprekken verheven tot een niveau wat niet te bereiken zou zijn binnen 1 discipline. De modewereld vanuit een andere optiek bekeken, zoals alleen Wenders dit kan. Hij zoekt de filosofie achter de mode van Yamamoto en analyseert diens wereld. Afwisselend worden Parijs en Tokio bezocht, voor Yamamoto de belangrijkste steden. Yamamoto leeft van dag tot dag en gelooft niet meer in de toekomst. Hij heeft een speciale affiniteit met zwart.
28766id_002_w1600
download
notebook_on_clothes_and_cities_2
Fashion is meer dan alleen mooie kleding, in de reeks Fashion films laten wij zien wat de andere kant van deze kunstvorm is; stress, manipulatie, vervuiling, dehumanisatie, egoisten, trends en realisme. Er gaat achter deze miljardenindustrie veel meer schuil dan de perfectie die het uitstraalt. Elke woensdagavond in juni.