MAANDAG 18 JULI | 22:00 | €5,-

Regisseur Alfred Hitchcock

Cast Cary Grant, Eva Marie Saint & James Mason

Lengte 136 minuten

Jaar 1959

Taal Engels

Roger Thornhill (Cary Grant), een zakenman van middelbare leeftijd, wordt ontvoerd door twee mannen die hem verwarren voor een George Kaplan. Hij wordt stomdronken gevoerd en vervolgens in een auto gezet. Hij wordt gearresteerd door de politie, die hem vervolgens verhoort. Als hij dan zijn verhaal doet is er niemand die hem gelooft. Dan vlucht hij, waarna hij zowel door bad guys als door de politie wordt gezocht.

Een Hitchockiaanse, dubbele achtervolging is het resultaat. Wellicht komischer dan zijn werk in de jaren ’40 & ’50, maar nog steeds bouwend op de, door Alfred Hitchcock tot kunst verheven, opwekking van suspense. Artistiek verantwoorde entertainment uit de topcategorie!

Deze Hitchcock staat bekend om zijn meesterscenes: te beginnen bij de titelsequentie van Saul Bass (zie trailer), de crop dusters scene en de Mount Rushmore scene. De villa bij Mount Rushmore is speciaal als set voor de film gebouwd. Hitchcock zocht een Frank Lloyd Wright achtig gebouw, maar vond geen goed te filmen exemplaar.

North-by-Northwest-Hitchcock-movie-Vandamm-house-3
NbN2
NbN3
north_x_nw