VRIJDAG 6 NOVEMBER | 21:15 | 35 MM | KRITERION 

 

Regisseur Coen brothers

Cast Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin

Lengte 122 minuten

Jaar 2007

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Misdaaddrama van de gebroeders Coen over een Texaanse redneck die ervandoor denkt te kunnen gaan met het geld van een misgelopen drugsdeal

De Texaanse redneck Llewelyn Moss (Josh Brolin) ontdekt in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal. Een vrachtlading aan heroïne en een koffer met twee miljoen dollar liggen nog steeds tussen de dode mannen. Wanneer Moss het geld meeneemt, haalt hij de woede op de hals van de criminelen. Ze sturen de psychopatische huurmoordenaar Chigurh (Javier Bardem) op hem af en zo ontstaat er een kettingreactie van geweld, waar zelfs de oude gedesillusioneerde sherrif Bell (Tommy Lee Jones) niet tegen opgewassen is.

Het misdaaddrama was in 2008 de grote winnaar bij de Oscars. In totaal werden er vier meegenomen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Bewerkte Script. Van die laatste Oscar hebben de regisserende gebroeders Coen er nu twee. Ze wonnen het beeldje in 1996 ook voor hun film ‘Fargo’.

Dit is een speciale voorstelling voor het lustrum-programma: Tribute to Unheard Film Festival. De intrigerende band GOSTO zal met hun obscure klanken de film voorzien van een live soundtrack. 

De band GOSTO zal met hun overweldigende sound een nieuwe dimensie geven aan de beleving van deze zinderende film. Afgelopen jaar waren zij al te horen bij 3voor12, 3FM en 22 Tracks. Met hun nieuwste EP toeren ze momenteel door heel Nederland.