ELKE ZATERDAGNACHT IN APRIL | 00:15 | €8,-

Regisseur Yoshiaki Kawajiri

Cast Kôichi Yamadera, Emi Shinohara, Takeshi Aono

Lengte 94 minuten

Jaar 1993

Taal Japans

Ondertiteling Engels

Zwaardvechter Jubei Kibagami is na verraden te worden in het verleden helemaal klaar met politieke spelletjes en besluit als huurling door Japan te trekken. Het lukt hem echter niet lang om weg te blijven van de politiek wanneer hij vrouwelijke ninja Kagero ontmoet en redt van een man wiens huid (letterlijk) zo hard als steen is, en zo toch weer terecht komt in een web van politieke intriges. 

In het dorpje Shemoto heerst een mysterieuze epidemie waaraan alle inwoners sterven. In opdracht van clanleider Chamberlain gaat een aantal leden van de Koga Ninja Clan naar het dorp om te onderzoeken wat er aan de hand is. In de buurt van het getroffen dorp wordt de groep in het bos echter aangevallen en op gruwelijke wijze afgeslacht door een aantal merkwaardige en oersterke wezens. De enige die het er levend vanaf brengt is de bloedmooie vrouwelijke Ninja Kagero wiens kussen dodelijk zijn. Zij wordt door Tessaï, een demon die zijn huid in graniet kan veranderen, gevangen genomen.

Enter redder Jubei: een zogenaamde ronin die eenzaam door Japan zwerft. Hij wil eigenlijk niets te maken hebben met Kagero en de epidemie, maar dit wordt hem moeilijk gemaakt door Tessaï en zijn bondgenoten: een groep ninja’s met bovennatuurlijke krachten die bekendstaat als de Devils of Kimon, acht demonen die elk over een andere kracht beschikken. Tot overmaat van ramp wordt Jubei vergiftigd door een spion van de overheid die hem weigert het tegengif te geven tot hij de ware intenties van de groep demonen en hun connectie tot de epidemie heeft ontrafelt. Zijn zoektocht leidt naar schaduwleiders, een plot om de overheid omver te werpen en een man die Jubei dacht nooit meer te zullen zien…

Yoshiaki Kawajiri’s anime behoort inmiddels tot de klassiekers en staat bekend om de brute mix van seks, geweld en zwaardvechten. Het is samen met films als Ghost in the Shell en Akira één van de bekendste anime-films in het westen. Echo’s van Ninja Scroll zijn te vinden in Kill Bill of zelfs in Scott Pilgrim vs. The World, hoewel geen van de twee films op het niveau van hakken en snijden aan Ninja Scroll kan tippen.

ns4
ns3
ns6
ns8
ns9