NU TE ZIEN

Regisseur Philippe Lacôte

Cast Denis Lavant, Issaka Sawadogo, Steve Tientcheu

Lengte 93 min.

Jaar 2020

Taal Frans, Dioula, Nouchi

Ondertiteling Nederlands

Geselecteerd als de inzending van Ivoorkust voor de Best International Feature Film op de 93rd Academy Awards, vertelt The Night of the Kings (officiële titel: La nuit des rois) van regisseur Philippe Lacôte het verhaal van een gevangenis in Ivoorkust, waar de gevangenen heersen en hun eigen regels hebben. 
 
Een jonge man wordt naar ‘La Maca’ gestuurd. Dit is een gevangenis in Ivoorkust, die midden in het bos ligt en beheerst wordt door de gevangenen. Met het opkomen van de rode maan, wordt hij door de Baas aangewezen de nieuwe ‘Roman’ te zijn, en moet hij een verhaal vertellen aan de andere gevangenen. 
 
De jonge nieuwe gevangene, nu ‘Roman’ begint een verhaal te vertellen, en wordt getipt dat hij moet doorgaan met vertellen tot de zon opkomt, anders zal hij vermoord worden. Onder druk gezet door de medegevangenen, en met angst voor zijn eigen dood, blijft Roman het verhaal vertellen van de dood van Zama King, de leider van de bende waartoe hij behoorde. 
 
De film behaalde de shortlist van de Academy Awards van 2021 en is ook genomineerd voor Beste Internationale Film bij de Independent Spirit Award 2021. 
 
 
 
 
Night-of-the-Kings_st_2_jpg_sd-low
Night-of-the-Kings_st_3_jpg_sd-low
Night-of-the-Kings_st_5_jpg_sd-low
Night-of-the-Kings_st_6_jpg_sd-low
Night-of-the-Kings_st_7_jpg_sd-low