WOENSDAG 14 MAART | 19.30 | €8,-

Regisseur Amit Masurkar

Lengte 106 minuten

Jaar 2017

Taal Hindi

Ondertiteling Engels

Humor is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een film over het in goede banen leiden van een democratisch proces. Regisseur Amit Masurkar slaagt er echter in om zijn film over Indiase ambtenaar Newton te doorspekken van zwarte humor en won daarmee de CICAE-award op de Berlinale 2017.

Newton is een man van principes. Dat maakt zijn leven niet altijd gemakkelijker, zo haalt hij de woede van zijn familie op zijn hals als hij duidelijk maakt dat hij niet uitgehuwelijkt wenst te worden. Bij zijn werk als overheidsambtenaar worden zijn principes en punctualiteit echter op prijs gesteld. Dit levert hem een aanstelling op als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India. We zien de uitdagingen waar de grootste democratie van de wereld voor gesteld wordt. Newton probeert deze uitdagingen op droogkomische wijze het hoofd te bieden en slaagt daar wonderwel in. Het is de uitgekiende balans tussen spanning en humor waarmee deze film je op het puntje van jouw stoel zal houden.

Indian government official Newton is a stickler for principles. Due to his punctuality, he is appointed as election worker in one of the most remote and conflict-ridden parts of India. We watch Newton as he successfully confronts the challenges that face the largest democracy in the world with dry humor.