WOENSDAG 15 AUGUSTUS | 21:45 | €8,-, ZOMERAVOND-COMBITICKET €15,-

Regisseur Lasse Hallström

Cast Anton Glanzelius, Tomas von Brömssen, Anki Lidén

Lengte 101 minuten

Jaar 1985

Taal Zweeds

Ondertiteling Engels

Ingemar, een Zweeds jongetje in de jaren vijftig, woont samen met zijn broer, zijn zieke moeder en zijn hondje Sickan. Omdat zijn moeder haar ziekte voor Ingemar verborgen houdt is de 12-jarige echter vooral bezig met kattenkwaad uithalen en ruzie maken met zijn broer en is hij niet bezorgd om haar, maar om Laika, het Russische hondje dat de ruimte in wordt gestuurd.

Wanneer hun moeder de twee ruziënde broers niet meer kan verdragen moet Ingemar de zomer in een klein dorpje in het Zuiden van Zweden bij zijn oom en tante doorbrengen, zonder Sickan. In het begin heeft Ingemar daar flink de pest in en mist hij zijn hond verschrikkelijk, maar in het dorp ontmoet Ingemar een aantal vreemde figuren die hem ervaringen geven die hij de rest van zijn leven met zich meedraagt.

My Life as a Dog is geregisseerd door Lasse Hallström, bekend van Chocolat. Hallström ontving twee Oscarnominaties en won een Golden Globe voor de beste buitenlandse film voor deze tragikomische coming of age-film met een zwart randje.

Deze film maakt deel uit van de Kinderkopjes-zomeravond, samen met de film Where the Wild Things Are van Spike Jonze. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2018.
mldog9
mldog7
mldog4
mldog6
mldog8