ZONDAG 24 FEBRUARI | FEESTJE: 13:00 | FILM: 14:30

Regisseur Tony Bancroft, Barry Cook

Cast Lea Salonga, Eddie Murphy, George Takei, Pat Morita

Lengte 88 minuten

Jaar 1998

Taal Nederlands

“Mulan” is een animatiefilm die het verhaal vertelt van een jong meisje, genaamd Mulan, die zich probeert te bewijzen tegenover haar familie. Mulan doet haar uiterste best om goed voor de dag te komen bij de koppelaarster, maar eenmaal daar gaat alles fout en ze stelt haar familie teleur. Wanneer op een dag de Hunnen China binnenvallen, krijgt Mulan’s vader het bevel om te dienen in het leger. Mulan’s vader is echter zwak en daarom besluit Mulan om de plaats van haar vader in te nemen. Ze kleed zich als man en doet haar uiterste best om zich als man te gedragen, maar dat valt nog niet mee. Zal het Mulan lukken om China te redden van de ondergang? 

De film wordt gekenmerkt door humor in de vorm van woordgrapjes, zoals ‘een spijker is buigzamer’. Daarnaast veroorzaakt Mulan diverse lachwekkende situaties in haar poging een echte man te zijn. De film geeft een helder beeld van de Chinese cultuur, zoals bijvoorbeeld de kledinggewoontes. Tevens komt naar voren dat vrouwen een mindere positie bekleden ten opzichte van mannen. Zo wijst Mulans vader haar dan ook terecht door te zeggen ‘ik ken mijn plek, wanneer leer jij de jouwe eens’. In de film komen moeilijke woorden voor zoals vuurfilliaal, rekruten en proclamatie. Deze worden niet uitgelegd in het verhaal. De Nederlandse liedjes versterken het verhaal en geven het meer betekenis.

Zondag 24 februari is de laatste dag van de voorjaarsvakantie en komt er dus ook een kinderfeestje!

Kriterion zal worden omgetoverd tot een Chinees paradijs. Kom draken knutselen, leer over Chinese mythes, word geschminkt als krijgsheld en ontvang je diploma zodat je aan iedereen kunt laten zien dat je net zo dapper bent als Mulan.

Het feestje begint om 13:00 uur en is op vertoon van je kaartje voor de film Mulan gratis te bezoeken. Na het kinderfeestje kunnen alle kinderen om 14:30 uur naar de film. Kinderkaartjes kosten €5, volwassenen gaan voor €8 naar de film.

Eindig je voorjaarsvakantie met een leuk dagje uit!

Kijkwijzer: deze film is geschikt voor kijkers van 6 jaar en ouder.