WOENSDAG 13 FEBRUARI | 19:30

Regisseur Christian Krönes

Lengte 90 minuten

Jaar 2018

Taal Duits

Ondertiteling Engels

De schokkende realiteit van Sodom, de dumpplaats van elektronisch afval in Ghana toont de duistere zijde van de oneindige behoefte aan nieuwe en betere producten in de Westerse consumentenmaatschappij.

Het is één van de meest giftige plekken ter wereld: de gigantische stortplaats Agbogbloshie in Ghana waar rond de 250.000 ton aan elektronisch afval ligt uit westerse landen. Op deze vervuilde en gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen. Zij noemen het Sodom, naar de verdorven stad uit de Bijbel. Maar ondanks het apocalyptische karakter van deze afvalstad, is het einde der tijden hier niet nabij: de plek groeit gestaag en biedt een inkomen voor de allerarmsten.

It’s one of the most toxic places on earth: the enormous landfill Agbogbloshie in Ghana, the largest electronic waste dump in the world, containing over 250,000 tons of electronic waste.  About 6000 women, men and children live and work here. They call it Sodom, after the sinful city in the bible. Despite the apocalyptic nature of this place, its is growing each day and provides a steady income for the poor.

MTM_Staand copy
MV5BOTQ1ZTRkYmYtYzMzOS00MzMwLWE2MjgtYTBmOTI4NjE0MGUwXkEyXkFqcGdeQXVyNDYxOTY1Njg@._V1_
MV5BNmY4ZjVjMWQtM2VmMi00MWEwLTllZmEtMGU2OWU2NmJkZTVhXkEyXkFqcGdeQXVyNDYxOTY1Njg@._V1_
MV5BNjk2MjFhYTYtYWNiNy00ZTFiLTg0YmMtZDM1MjE1MjkyYTIwXkEyXkFqcGdeQXVyNDYxOTY1Njg@._V1_

Meer informatie over Movies that Matter on Tour

Deze film is onderdeel van het programma: Enjoy Poverty in Kriterion. Mag of moet de mens profiteren van zijn eigen misère? Voor het volledige programma zie: www.kriterion.nl/enjoy