ZONDAG 10 EN 24 DECEMBER | 12:30 | €5,- VOOR KINDEREN

Regisseur Vincent Bal

Cast Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier

Lengte 90 minuten

Jaar 2001

Taal Nederlands

Poes Minoes uit de Emmalaan snapt niet waarom ze er plots uitziet als een een charmante jongedame. Het is raar, maar het heeft ook voordelen. Bevriende katten vertellen haar bijvoorbeeld mensengeheimen, waarmee ze de sympathieke, stuntelige journalist Tibbe helpt, in ruil voor eten en een slaapplaats.

Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt om ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om en goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar zeggen, vroeger een kat geweest, en ze gedraagt zich inderdaad nogal katachtig: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren.

Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan het exclusieve nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Haar kattenvrienden geven Minoes namelijk tips over de onfrisse zaakjes van schurkachtige industrieel en kattenhater Ellemeet, gespeeld door Pierre Bokma. De rol van Minoes wordt gespeeld door Carice van Houten, en Theo Maassen heeft de rol van Tibbe. Minoes is een verfilming van een scenario van Burny Bos naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt uit 1970. De film won verscheidene prijzen, ondermeer een Gouden Kalf voor Carice van Houten.

24 december: Katachtig Minoes-kerstfeestje

De winter komt er weer aan, maar het koude weer is er nu al. In deze tijd van het jaar hebben onze huisdieren maar geluk met hun mooie, dikke vacht. Zou jij dat ook willen? Kom dan zondag 24 december naar ons katachtige kerstfeestje bij de film Minoes! De film begint om 12:30 zodat je nog op tijd naar huis kan voor een kerstdinertje en na afloop kan je geschminkt worden als een kat, eten als een kat en een echt kattenmasker knutselen om mee naar huis te nemen. Voor kinderen is de film €5 en het feestje is gratis! Als de kat van huis is, kan hij bij ons op tafel komen dansen.

image_12310725
img20225_35
Minoes-2-1024×701