NU TE ZIEN

Regisseur Bing Liu

Cast Kiere Johnson (Zichzelf), Zack Mulligan (Zichzelf)

Lengte 93 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Rockford, Illinois ligt in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt uit op werkeloosheid en armoede, maar drie middelbare schoolvrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Maar hij legt ook vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby’s en bedenken wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn. Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

De regisseur breekt zo’n beetje alle wetten van het documentairefilmen. Hij speelt in zijn eigen film en spreekt soms recht in de camera. Minding the Gap wordt op een zeker moment zelfs onvervalste therapie: de maker verwerkt de mishandeling door zijn vader en waarschuwt vriend Zack dat hij terecht dreigt te komen in diezelfde vicieuze cirkel van alcoholisme en geweld. Maar Liu komt er glansrijk mee weg. Alles aan deze film is namelijk authentiek en hij schetst daarmee een actueel beeld van een generatie Amerikanen die vergeten dreigt te worden.

“MINDING THE GAP is an endlessly engrossing film about the pain and struggle of everyday kids becoming everyday adults. Part skate doc part cinematic treatise on the tension inherent in boys becoming men, the film’s strength lies in Bing’s insistence on pushing, gently…”

– Barry Jenkins (regisseur Moonlight)

Minding_the_Gap_hulu_movie_review-e1535646348524
minding_the_gap_keire_johnson_bing_liu_zack_mulligan_credit_hulu_1_
Minding the Gap – Still 1
minding-the-gap-1200-1200-675-675-crop-000000
MINDING-THE-GAP-STILL-2-Zack-Elliot-skatepark-looking-out-copy
minding
mindign-the-gap-e1534353106841
Brody-MindingtheGap