NU TE ZIEN

Regisseur Lee Isaac Chung

Cast Steven Yeun, Han Ye-ri, Youn Yuh-Jung

Lengte 115 min.

Jaar 2020

Taal Koreaans, Engels

Ondertiteling Nederlands

Geschreven en geregisseerd door Lee Isaac Chung, vertelt Minari een semi-autobiografische vertelling van Chung’s jonge leven. Het plot volgt een gezin Zuid-Koreaanse immigranten die het proberen te maken op het platteland van de Verenigde Staten tijdens de jaren ’80. 

Het Koreaanse gezin Yi, besluit hun leven in de stad in te ruilen voor een plattelands leven in Arkansas om hier hun ‘American Dream’ waar te maken. Vader Jacob droomt van een boerderij om Koreaanse groenten te telen voor andere immigranten. Hijs hoopt dat het werk op de boerderij een beter leven voor zijn gezin zal opleveren, maar de nieuwe omgeving waarin ze moeten leven, brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Op financieel gebied gaat het lastig binnen het gezin en de hartafwijking van hun zoon David bemoeilijkt de situatie nog verder. Na een tijd trekt ook Monica’s Koreaanse moeder in, om op de kinderen te passen, maar dit brengt moeilijkheden aangezien zij het lastig heeft met het aanpassen aan het gezin. 

De film ontving zes nominaties voor de 93e Academy Awards, waarvan de prijs voor Best Supporting Actress gewonnen werd door Youn Yuh-Jung. 

Minari_st_1_jpg_sd-low
Minari_st_2_jpg_sd-low
Minari_st_3_jpg_sd-low
Minari_st_4_jpg_sd-low
Minari_st_5_jpg_sd-low
Minari_st_6_jpg_sd-low