MAANDAG 7 NOVEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Joe Berlinger, Bruce Sinovsky

Lengte 141 minuten

Jaar 2004

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Regisseurs Joe Berlinger en Bruce Sinofsky maken een portret van Metallica, een van de meest succesvolle hardrockbands aller tijden. Het filmen begon in 2001, op het moment dat de band en bassist Jason Newsted na jaren uit elkaar gingen.

De verhoudingen tussen de overige bandleden waren op dat moment tot een dieptepunt gedaald. Ook omdat Metallica al jaren niet meer op muzikaal gebied van zich had laten horen stelde de pers vraagtekens bij het voortbestaan van de band. Voor de overige leden, en met name zanger James Hetfield, breekt een moeilijke tijd vol onzekerheid aan.
De documentaire ‘Metallica: Some Kind of Monster’ past in een illuster rijtje films over muzikale grootheden. Zo werden the Rolling Stones gevolgd in ‘Gimme Shelter’, kon de kijker verder kennismaken met Bob Dylan in ‘Don’t Look Back’ en was U2 op tournee te zien in ‘Rattle and Hum’. Regisseur Bruce Sinofsky maakte eerder al naam met de muziekdocumentaire ‘Good Rockin’ Tonight’. Hierin kwamen onder meer Elvis Presley, Paul McCartney, Johnny Cash en Jimmy Paige voor.