WOENSDAG 5 SEPTEMBER | 21:45 | €8,-, ZOMERAVOND-COMBITICKET €15,-

Regisseur Mark Waters

Cast Lindsay Lohan, Jonathan Bennett, Rachel McAdams

Lengte 97 minuten

Jaar 2004

Taal Engels

Ondertiteling Engels

De net uit Afrika verhuisde Cady verovert een plekje in het populairste meisjesgroepje van de school (SO FETCH!), maar of ze daar nou zo blij moet zijn wordt steeds meer en meer de vraag in deze vileine satire van de jungle van de Amerikaanse High School.

Cady Heron probeert haar plek te vinden op de middelbare school. Ze wordt in eerste instantie bevriend met outlaw Janis en homo Damian waarna ze undercover gaat bij het meest beruchte en populairste meisjesgroepje, The Plastics. Met als doel de intens dominante Plastic-leidster Regina George te ontmaskeren, transformeert Cady zelf ook in een ware mean girl. Wanneer Cady verliefd wordt op de ex van Regina breekt de hel los en smeedt Cady samen met Janis en Damian plannetjes om Regina’s leven zuur te maken.

Het door Tina Fey (30 Rock, The Unbreakable Kimmy Schmidt) geschreven Mean Girls is gebaseerd op “Queenbees and Wannabees”, een studie naar het gedrag van meisjes op middelbare scholen van de hand van Rosalind Wiseman.

Deze film maakt deel uit van de Back to School Sleepover Party-zomeravond, samen met de film Clueless van Amy Heckering. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2018.

mg13
mg10
mg9
mg5
mg3
mg8