ZATERDAG 6 NOVEMBER | 19:30

Regisseur Sarah Jacobson

Lengte 98 min

Jaar 1996

Taal Engels

Ondertiteling Engels

Deze vertoning is onderdeel van ons 75-jarig jubileum programma! Voor het volledig programma, klik hier!


Mary Jane’s Not a Virgin Anymore is Sarah Jacobsons enige speelfilm. Deze excentrieke coming-of- age volgt Jane (Lisa Gerstein), een meisje uit de buitenwijken van de Midwest die in de plaatselijke bioscoop werkt met de gebruikelijke groep buitenbeentjes.

Nadat ze in de openingsscène haar maagdelijkheid heeft verloren, praat Jane nonchalant met elk van haar vrienden over hun eerste keer en ontdekt ze onderweg meer over de mysteries van liefde, seks en zichzelf. De door punk geïnspireerde pittige DIY-films van Sarah Jacobson combineren de esthetiek van de B-film met riot grrrl-feminisme. Deze speelfilm vormt het ultieme bewijs van de visie, vastberadenheid en het rauwe talent van de veel te vroeg overleden Queen of Underground Cinema.

Voor veel medewerkers van Kriterion is Mary Jane een feest van herkenning: het speelt zich vrijwel volledig af in een bioscoop en laat de verliefdheden, vriendschappen en gesprekken zien van jonge mensen die nog volop op zoek zijn naar hoe ze in het leven willen staan.

Ons jubileumprogramma is opgedeeld in decennia en thema’s, Mary Jane’s Not a Virgin Anymore is onderdeel van het Autonomie programma, klik hier voor de andere films binnen dit programma. 

7k6j5yhtg
Mary Jane’s Not A Virgin Anymore
yurktyr
jythrgerf
hyrtgerf
Mary Jane’s Not A Virgin Anymore
yhrtgerf