NU TE ZIEN

Regisseur Terry Gilliam

Cast Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård

Lengte 132 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Ooit was Toby een jonge filmstudent vol idealen. Toen besloot hij om een film te maken gebaseerd op het verhaal van Don Quichot in een pittoresk Spaans dorpje. Die dagen zijn echter voorbij en nu is Toby een arrogante regisseur die baadt in geld en roem. Wanneer hij in Spanje is voor de opnames van een reclamespot, komt een mysterieuze zigeuner hem opzoeken met een oude kopie van zijn studentenfilm. Toby besluit op zoek te gaan naar het kleine dorpje waar hij zijn eerste werk ooit heeft opgenomen. Hij ontdekt dat zijn film vreselijke gevolgen heeft gehad voor het rustige plaatsje.

The Man Who Killed Don Quixote heeft lang (17 jaar!) op zich laten wachten, maar is dit jaar eindelijk in première gegaan op Cannes Film Festival. Na langlopende tegenslagen en rechtenkwesties is-ie er dan eindelijk. Twintig jaar geleden strandde de eerste poging door een vloedgolf en een dubbele hernia van hoofdrolspeler Jean Rochefort. Nu is de rol weggelegd voor Adam Driver (Paterson, Star Wars: The Force Awakens).

“It is an intensely personal piece of filmmaking, a movie shot through with sneaky, unruly pleasures and no small poignancy.”
– Los Angeles Times

“After a three-decade production ordeal Gilliam has delivered a sun-baked fable of money, madness and the movie business – and done so with trademark infectious charm.”
– The Guardian

The-Man-Who-Killed-Don-Quixote_st_2_jpg_sd-low
The-Man-Who-Killed-Don-Quixote_st_4_jpg_sd-low
the-man-who-killed-don-quixote-c2a9-alan-amato
screen-shot-2018-04-05-at-8-51-34-am
film_24130_800_0_70