MAANDAG 18 FEBRUARI | 21:00

Regisseur Paul Thomas Anderson

Cast Tom Cruise, Jason Robards, Julianne Moore

Lengte 188 minuten

Jaar 1999

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.

‘Mijn film duurt drie uur omdat er negen personages in zitten die allemaal met elkaar te maken hebben,’ zei Anderson in een interview. ‘Ik heb geprobeerd de film zo kort mogelijk te maken maar we hadden de pretentie een grootse film te maken.’ En een grootse film werd het. In Magnolia toont Paul Thomas Anderson de donkere kanten van het Amerikaanse familieleven. De film werd genomineerd voor 3 Oscars en Tom Cruise won een Golden Globe voor zijn acteerwerk.

Deze vertoning valt onder de reeks Moderne Klassiekers Isolation, met elke maandag van de maand februari een andere film over eenzaamheid, isolement en melancholie.