NU TE ZIEN

Regisseur John Carroll Lynch

Cast Harry Dean Stanton, David Lynch

Lengte 88 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Lucky is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van ‘koning van de bijrol’ Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Wim Wenders’ Paris, Texas te zien was in bijna 200 Hollywoodfilms.

Harry Dean Stanton is Lucky, een nukkige, kettingrokende atheïst op leeftijd. Iedereen kent Lucky in het zonovergoten stadje in Arizona. Veel gebeurt er niet vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet. Lucky keuvelt en kibbelt met een excentrieke groep dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie David Lynch, die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is, en begeeft hij zich op een merkwaardige reis naar datgene wat voor velen zo onbereikbaar is: verlichting.

Acteur John Carroll Lynch (bekend van onder andere Zodiac, Gran Torino en The Founder) maak met Lucky zijn regiedebuut. Lucky is een luchtige meditatie op sterfelijkheid, menselijke connecties en de dingen die voorbijgaan, maar bovenal is de film een liefdesbrief aan hoofdrolspeler Harry Dean Stanton. Een film geschreven voor de 91-jarige man die tijdens zijn diensttijd in de Tweede Wereldoorlog naar Hollywood vluchtte om acteur te worden en daar in een recordaantal films speelde, maar bijna nooit de hoofdrol kreeg. Niet erg, vond Stanton zelf. Hoofdrollen waren toch “te veel werk.” Toch kroop hij in het laatste jaar van zijn leven nog in de huid van Lucky, en hoe. Lucky us!

Lucky_st_4_jpg_sd-low
Lucky_st_5_jpg_sd-low
Lucky_st_2_jpg_sd-low