MAANDAG 2 JULI | 22:00 | €5,-

Regisseur Bruno Barreto

Cast Michel Gomes, Cris Vianna, Marcello Melo Jr.

Lengte 110 minuten

Jaar 2008

Taal Portugees

Ondertiteling Nederlands

Een drugsverslaafde jongeman gijzelt op 12 juni 2000 in een buitenwijk van Rio de Janeiro de passagiers van bus 174. De gijzeling, die vijf uur duurt en in heel Brazilië op televisie is te volgen, eindigt in een tragedie. In de speelfilm Última Parada 174 brengt regisseur Bruno Barreto het menselijke verhaal achter de gewelddadige buskaping. 

Sandro is een opgroeiende jongen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Nadat zijn moeder voor zijn ogen vermoord wordt sluit hij zich aan bij een jeugdbende. Tijdens een ruzie met de politie vermoorden agenten tientallen kinderen van de bende bij de beruchte Candelaria slachting. Sandro overleeft het maar komt in de gevangenis terecht. Zijn leven wordt een neerwaartse spiraal waarin Sandro dieper en dieper wordt meegezogen, tot hij breekt en op een dag de eerste de beste bus aanhoudt, gewapend met een pistool…

Última Parada 174 is niet alleen een heftige reconstructie van een Braziliaanse tragedie, maar ook een ontroerend drama over hoe verschillende personages die in de steek zijn gelaten door de maatschappij hiermee omgaan. De film werd lovend ontvangen en viel in Brazilië in de filmprijzen.
ulpar7
ulpar5
ulpar3
ulpar1
Kijkwijzer: deze film is enkel geschikt voor kijkers van 16 jaar en ouder.