MAANDAG 5 FEBRUARI | 22:00 | €5,-

Regisseur John Cassavetes

Cast Gena Rowlands, John Cassavetes, Diahnne Abbott

Lengte 141 minuten

Jaar 1984

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Succesvolle schrijver Robert Harmon leidt een bewogen leven vol vluchtige avonturen met knappe vrouwen, bedoeld om voor zijn eigen eenzaamheid te compenseren. Zijn zus Sarah is verwikkeld in een moeilijke echtscheiding. Regisseur John Cassavetes adapteerde Ted Allan’s gelijknamige theaterstuk over een confrontatie tussen broer en zus terwijl ze beide hun levens op orde proberen te krijgen tot een schitterende film. 

Heel haar leven heeft Sarah Harmon gewijd aan haar man en dochter, maar nu is haar huwelijk is gestrand door haar onverzadigbare honger naar liefde, en is ze beiden kwijt. Haar scheiding is een drama en de relatie met haar dochter is slecht. Na een reisje, gemaakt op aanraden van haar psycholoog, stort ze haar hart uit bij haar broer Robert, die zelf net bezig is met onhandige pogingen om zijn mislukte relatie met zijn acht-jarige zoontje recht te trekken.

John Cassavetes speelt zelf de rol van Robert, en zijn vrouw Gena Rowlands vertolkt Sarah. Love Streams is Cassavetes op zijn best en geldt als zijn filmisch testament, een samenballing van al zijn vaste thema’s. In het oog springt de venijnige, vitale humor die in de film zit. Hij won met Love Streams dan ook de Gouden Beer en FIPRESCI-prijs van het filmfestival van Berlijn.

ls1
ls3
ls2
ls5
ls6