MAANDAG 19 FEBRUARI | 20:00 | €5,-

Regisseur Sion Sono

Cast Takahiro Nishijima, Hikari Mitsushima, Sakura Andô

Lengte 237 minuten

Jaar 2008

Taal Japans

Ondertiteling Engels

Tiener Yu Honda uit Tokio is de zoon van een weduwnaar-turned-priester die door zijn affaire met een femme fatale ontregeld raakt en zijn zoon verplicht dagelijks te komen biechten. Wanneer Yu niets meer op te biechten heeft begint hij zondes te verzinnen, maar daar trapt zijn vader niet in. Yu ziet nog maar één oplossing: echt zondigen. 

Hij legt zich dan ook toe op het begaan van nieuwe, steeds hevigere zondes, om zijn vader’s religieuze geestdrift te kunnen bevredigen. In deze zonde-marathon ontdekt Yu zijn roeping: voyeuristische fotografie. Hij groeit uit tot de koning van dit genre en lijkt een voorspoedige carrière in de porno-industrie voor de boeg te hebben, tot hij besluit zichzelf kuis te willen houden tot hij zijn ware liefde vindt. Enter Yoko, de liefde van Yu’s leven, een schoolmeisje met een grote mond die mannen haat.

Vanaf dat moment begint een wervelwind. Vanuit verschillende perspectieven worden de verhalen van Yu, zijn vader, Yoko en de gevaarlijke sekte genaamd de Zero-kerk verteld, en Yu blijkt in al deze verhalen de spil te worden. De vier (!) uur durende film Love Exposure is een combinatie van (melo)drama, komedie en actie in een absurdistisch jasje. Klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar de film werd extreem lovend onthaald door zowel pers als publiek. Regisseur Sion Sono staat bekend om zijn combineren van verschillende concepten en genres en is “the most subversive filmmaker working in Japanese cinema today” genoemd.

LET OP: vanwege de lengte van deze film begint Moderne Klassieker Love Exposure eenmalig om 20:00 in plaats van 22:00!

lex7
lex5
lex1