NU TE ZIEN

Regisseur Bi Gan

Cast Jue Huang, Wei Tang, Sylvia Chang

Lengte 140 min.

Jaar 2018

Taal Mandarijn

Ondertiteling Engels

Long Day’s Journey Into Night volgt Luo Hongwu die voor de begrafenis van zijn vader terugkeert naar Kaili, zijn geboortestad die hij vele jaren daarvoor ontvluchtte. Luo, gekweld door gevoelens van verlies en spijt, herinnert zich de gewelddadige dood van een oude vriend, Wild Cat, en zoekt naar zijn verloren liefde Wan Qiwen, die hij de afgelopen twintig jaar nooit heeft kunnen vergeten.

Het betoverende Long Day’s Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologisch detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom (een single take van 59 minuten). Samen met Luo dompelen we ons onder in de labyrintische stad, een verstilde, hypnotiserende ervaring vol vervaagde herinneringen, verloren momenten, verborgen verlangens en onoplosbare intriges.

Deze film maakt deel uit van Previously Unreleased: films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar niet de Nederlandse bioscopen wisten te bereiken. Long Day’s Journey Into Night is in het EYE in 3D te zien, wij vertonen de film in 2D. 

Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_17_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_18_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_19_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_20_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_23_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_24_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_25_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_7_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_13_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_14_jpg_sd-low
Long-Day-s-Journey-Into-Night_st_15_jpg_sd-low