ZATERDAG 6 NOVEMBER | 19:15

Regisseur Rainer Werner Fassbinder

Cast Pea Fröhlich, Peter Märthesheimer, Rainer Werner Fassbinder

Lengte 1u55

Jaar 1981

Taal Engels

Deze vertoning is onderdeel van ons 75-jarig jubileum programma! Voor het volledig programma, klik hier!


Een van de films die de rebellerende studenten zelf geprogrammeerd hebben, terwijl onwetende programmeur Huub Bals op het filmfestival in Cannes verbleef.

Lola, een verleidelijke nachtclubzangeres wil geld, bezet en liefde en verzint een waanzinnig plan om los te komen van een wereld waarin alles en iedereen te koop is.

Lola speelt zich af aan het einde van de jaren vijftig, wanneer in Coburg volop wordt gebouwd. Schuckert (Mario Adorff) runt het stadsbordeel, waarvan de hoofdattractie, de nachtclubzangeres Lola (Barbara Sukowa), vrijwel de hele gemeenschap aan haar voeten heeft liggen. Van de anti-oorlogse Esslin (Matthias Fuchs) tot de burgemeester. Wanneer de goedhartige stedenbouwkundige Von Bohm (Armin Mueller-Stahl) bij zijn nieuwe baan arriveert, heeft hij geen idee van de louche onderbuik van de stad, en bij het ontmoeten van de mooie Lola wordt hij meteen verliefd. In deze losse remake van Der Blaue Engel roept Fassbinder met prachtige, verzadigde kleuren een kitscherige erotiek op en verbeeldt tegelijkertijd met veel humor de corruptie van de Duitse naoorlogse steden. 


Ons jubileumprogramma is opgedeeld in decennia en thema’s, Lola is onderdeel van het Thema ‘De Bezetting’ , klik hier voor de andere films binnen dit thema. 

m4cIKDzoQDL4KYIYRWxYUFpdD9Nvlf_small
02-lola
unnamed (2)
owbxFV2GHStI216lms5FQGOjM4I
1600x_5dfce5302832baa3236b9ee4a14d4280b7d46340a3507
bJd8rcyl6hAt6nDbEFhrxKlBrNJ