ZONDAG 23 DECEMBER, 14:30, KINDERFEESTJE: 13:00

Regisseur Bobby Eerhart

Cast John Buijsman, Karen van Holst, Pellekaan, Martin van Waardenberg, Dick van den Toorn, Judith Bovenberg, Walter Crommelin, Jacqueline Blom

Lengte 90 minuten

Jaar 2001

Taal Nederlands

In Loenatik: De moevie moeten de Loenatiks verhuizen. De oude kliniek Zonnedael vertoont zoveel mankementen dat de patiënten weg moeten. Dr. Bomhoff heeft een goed alternatief: Binnenzorg. Dit is een gesloten inrichting, waar veel andere patiënten verblijven. In de nieuwe kliniek gelden geheel andere regels dan de vijf patiënten gewend waren in Zonnedael en dat geeft genoeg gekkigheid!

Loenatik was een Nederlandse komische televisieserie over de bewoners, verpleegster en directeur van de psychiatrische inrichting Zonnedael, van 1995 t/m 2001 uitgezonden door de VPRO. Als afsluiting werd De  moevie gemaakt. Bekende personages uit de serie zijn de schizoïde Majoor Breederoo, de nymfomane Bep Brul, vreetzak Fats, de paranoïde Mevrouw de Haas en de manisch-depressieve Dokter Doolittle. Het is niet makkelijk om mee te doen aan de gewone wereld. Toch lukt het ze om hun dromen waar te maken. Gek zijn is zo gek nog niet!

Kinderkerstfeestje
Heb je nog geen plannen voor in de kerstvakantie? Kom dan 23 december naar het kinderkerstfeestje in Kriterion. Alle kinderen die die dag naar Loenatik de Moevie gaan, zijn om 13:00 uur uitgenodigd om in onze versierde kerstfoyer te komen knutselen en geschminkt te worden. Je mag verkleed komen als je favoriete personage uit Loenatik en aansluitend kunnen alle kinderen om 14:30 uur naar de film.

Kijkwijzer: deze film is geschikt voor alle leeftijden.