MAANDAG 26 FEBRUARI | 22:00 | €5,-

Regisseur Abbas Kiarostami

Cast Rin Takanashi, Tadashi Okuno, Ryo Kase

Lengte 109 minuten

Jaar 2012

Taal Japans

Ondertiteling Nederlands

Om haar studies te bekostigen verdient studente Akiko bij als prostituee in Tokyo. Op een avond treft ze een ongewone klant: een briljante en beminnelijke oudere literatuurprofessor. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee.

Akiko denkt een vrije avond tegemoet te gaan, maar haar dwingerige baas is het daar niet mee eens. Hij heeft nog een afspraak voor haar gepland. Hoewel Akiko tegen de afspraak opziet, blijkt deze het begin van een ongewone relatie tussen haar en de bejaarde academicus met wie ze een afspraak heeft. De twee verdwaalde zielen vinden elkaar in dit lichtvoetige maar intieme drama over de grote consequenties die één ontmoeting kan hebben, dat op sommige momenten doet denken aan Lost in Translation.

Like Someone in Love was één van de laatste lange films die Iraanse regisseur Kiarostami, bekend van Close-Up, maakte voor zijn overlijden in 2016. In deze film komen typische Kiarostami-thema’s zoals het onderscheid tussen echt en onecht en het spelen met identiteiten terug. Veel beelden in de film stimuleren de fantasie van de kijker door dingen maar deels te laten zien. Dit draagt ook bij aan de melancholische beeldtaal van de film die kenmerkend is voor meer van Kiarostami’s films.

lsil1
lsil5
lsil2
lsil6