ZONDAG 5 AUGUSTUS | 21:30 | €8,-

Regisseur Ang Lee

Cast Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Michelle Williams

Lengte 134 minuten

Jaar 2005

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Facebook-event   
Op 5 augustus is de Pride ten einde. Dan is het tijd om even bij te komen van alle feestelijkheid aan en op de Amsterdamse grachten. Tijd voor gewoon een stel witte knappe paardrijdende mannen met hoeden. Een leven zoals het de gewone Brokeback Mountain bloke uit de jaren ’60 betaamt. Althans…
 
Brokeback Mountain behoeft eigenlijk geen verdere toelichting. Het is een soort culturele inleiding in de homo-acceptatie, maar het is vooral een mooi en verdrietig liefdesverhaal Als je hem nog niet gezien hebt, is dit het moment. Als je hem wel gezien hebt… dan nog een keer! Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway. En niet te vergeten, de prachtige bergen van Wyoming en Texas. Die tranen zullen vloeien, dat is zeker.
 
Brokeback Mountain vertelt het verhaal van twee jonge cowboys, Ennis Del Mar en Jack Twist, die in de zomer van 1963 wat bijverdienen met het hoeden van schapen in de bergen van Wyoming. In de uitgestrekte, eenzame landschappen ontwikkelen beide mannen al snel een hechte band, die – tot hun eigen verrassing en schrik – uitmondt in een seksuele relatie. Aan het eind van de zomer gaan Ennis en Jack echter weer uit elkaar en proberen ze hun leven weer op te pakken. Beide mannen trouwen en bouwen een eigen bestaan op, maar de herinnering aan hun tijd op Brokeback Mountain blijft hen dierbaar. Wanneer ze elkaar jaren later weer tegenkomen blijkt hun liefde nog even vurig als in de zomer van ’63.
 
MV5BMTc0MTU0MzA0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjAzNjEzMQ@@._V1_
MV5BNWJjZGM2YTMtNDVhYy00NjY3LWIyYzgtMmM3YThjYzZiMzZjL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNDAxOTExNTM@._V1_
MV5BNzhjMWExNzQtNzkyOC00ZGJhLTlmOTEtYWRmOGEyNTg0MjQxXkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_
MV5BYTM4MGRjNzMtNzQ2Mi00N2I3LWIyYzYtN2QwODc2Yzc3ZGIxXkEyXkFqcGdeQXVyNjkxMjM5Nzc@._V1_
MV5BZTAxYjI0MjEtODY4MS00M2IwLTlkNjYtMTI5ZmM2NGUzZWMyXkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_