DONDERDAG 2 AUGUSTUS | 21:30 | €8,-

Regisseur Tomas Alfredson

Cast Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar

Lengte 115 minuten

Jaar 2008

Taal Zweeds

Ondertiteling Engels

Facebook-evenement   

Tiener-vampierfilm over de zoektocht van eenzame zielen in een onverschillige wereld. De film werd door de Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot de Beste Film van 2009 en won de Silver Scream Award van het Imagine Fantastic Film Festival.

Oskar, een 12 jarige jongen die gepest wordt droomt van wraak op zijn pestkoppen. Hij wordt verliefd op Eli, en eigenaardig meisje. Het mysterieuze en zwaarmoedige meisje lijkt niet van de zon of eten te houden. Eli en haar vader zijn een apart koppel. De vader van middelbare leeftijd heeft geen baan en lijkt weinig contact met de medebewoners te hebben, terwijl zijn dochter op blote voeten door de sneeuw loopt en dik, vettig haar heeft. Ze is extreem antisociaal en lijkt overdag nooit buiten te komen, het appartement van vader en dochter is ook volledig afgeschermd van zonlicht en de buitenwereld. Eli schijnt een 220 jarige vampier die te zijn, die als man geboren is. Hoeveel kan liefde vergeven?

Inleiding door Plette de Paulette (TransScreen)
Plette studeerde autonome beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en een paar jaar Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht en werkt nu bij deze Universiteit als ICT’er. Samen met Ms Tobi uit Berlijn maakt Plette grote stalen beelden, Plette treedt op als performer en heeft een lange geschiedenis als queer-, AIDS- en genderactivist. Al jarenlang organiseert Plette festivals en allerlei kunst- en queerevenementen. Hoewel Plette al tijden als genderactivist actief is en “hij” eigenlijk een enorme kast-trans is, is Plette een van de mede-oprichters van TranScreen in 2010, TranScreen vindt om het jaar plaats in Kriterion.

ZZ552A3936
let-the-right-one-in