3 JULI | 22:00 | €5,-

Regisseur Bouli Lanners

Cast Paul Bartel, Martin Nissen, Zacharie Chasseriaud

Lengte 84 minuten

Jaar 2012

Taal Frans

Ondertiteling Nederlands

Het is een lome zomervakantie in de Waalse Ardennen, en de drie jonge tienerjongens Zak, Seth en Dany zijn door hun ouders aan hun lot overgelaten. Ze moeten hun eigen boontjes zien te doppen. Hun zomer wordt een sprookjesachtig avontuur zonder ouders, zonder rooie cent en op zeker moment ook zonder dak boven hun hoofd. In fraai CinemaScope gedraaide, droogkomische en poëtische vertelling van Bouli Lanners, in de geest van Mark Twain.

Wiet roken, joyriden, voedsel jatten: de ‘reuzen’ uit de titel zitten barstensvol met kattenkwaad. Het ideale recept voor een spannend jongensboek: drie verschoppelingen die berooid en onverschrokken, in hun gedeelde eenzaamheid het leven en de wereld tegemoet treden. Wat volgt is een reeks avonturen in weelderige bossen en over meanderende rivieren, waarin niet alleen de lokale drugsdealer en Dany’s gestoorde broer, maar ook nog drie biggetjes, boze wolven en een goede fee komen opdraven.
De werelden van de Belgische acteur/regisseur Bouli Lanners worden steevast bevolkt door kleurrijke, zonderlinge figuren. Net als in Ultranova (2005) en Eldorado (2008) creeërt Lanners weer een volstrekt eigen universum, dat het midden houdt tussen magisch-realisme en droogkomisch absurdisme. De schilder in Lanners verraadt zich in de majestueuze CinemaScope-beelden. Les géants (SACD Prijs in Cannes) is een modern, poëtisch, bitterzoet sprookje over fragiele familiebanden en pure vriendschappen.