ZONDAG 21 MEI | 19.30 UUR | €8,-

Regisseur Firas Fayyad, Steen Johannessen

Lengte 110 minuten

Jaar 2017

Taal Arabisch

Ondertiteling Engels

Facebook-evenement   

Na vijf jaar oorlog maken de overgebleven bewoners van Aleppo zich klaar om belegerd te worden. Door de ogen van vrijwilligers van de Witte Helmen vertelt de film over het dagelijks leven, de dood en de strijd om de straten een leefbare plek te houden.

Khalid, Subhi en Mahmoud zijn de oprichters van de Witte Helmen en zijn de eersten die verwoeste gebouwen betreden en door het puin zoeken naar lichamen of tekens van leven. Ze hebben besloten in Aleppo te blijven om mensen bij te staan ten tijde van wat een oneindige belegering lijkt. Vele levens, waaronder die van kleine kinderen, gaan verloren tijdens de bombardementen. Elke dag is een strijd voor de mannen – moeten ze blijven en hun leven wagen of moeten ze net als zovelen proberen zichzelf en hun familie te redden?

De film is gemaakt in samenwerking met Aleppo Media Center, dat het buitengewone verhaal bewaakt van de echte helden in deze menselijke tragedie die zich afspeelt tegenover een gevoelloze internationale samenleving.

index
IDFA in Kriterion

In samenwerking met het IDFA toont Filmtheater Kriterion maandelijks een documentaire uit het rijke IDFA-archief. De insteek is om dieper op de documentaire in te gaan door gastsprekers uit te nodigen die vanuit een relevant vakgebied de film zullen toelichten.

 

31280753065_2c2ca46123_h
last_men_pressphpto_03
last-men-in-aleppo