MAANDAG 5 JUNI | 22:00 | €5,-

Regisseur Craig Gillespie

Cast Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider

Lengte 104 minuten

Jaar 2007

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Als de eigenaardige, teruggetrokken en in een garage wonende Lars vertelt dat hij een vriendin heeft reageert zijn omgeving enthousiast. Wanneer hij zijn lieve Bianca echter mee naar huis neemt om haar voor te stellen aan zijn familie blijkt dat Bianca geen vrouw van vlees en bloed is, maar een levensgrote pop die Lars op internet heeft gevonden.

Zijn familie is geschokt, en als blijkt dat Lars haar als een echt persoon ziet wordt een hulpverlener opgezocht. Op diens advies gaat de familie mee in zijn fantasie. Op miraculeuze wijze weet Bianca ook hun harten, en langzamerhand die van het hele dorp, te veroveren. Door Lars niet af te wijzen, maar hem in zijn betekenisverlening te volgen, wordt geleidelijk duidelijk welke positie pop Bianca innerlijk bij hem inneemt. De film geeft niet alleen een beeld van de bereidheid van een gemeenschap om afwijkend gedrag te verdragen, maar zet ook aan het denken over de verschillende functies die poppen in ons dagelijks leven kunnen vervullen.

Scenarioschrijfster Nancy Oliver kwam op het idee voor Lars and the Real Girl toen ze stuitte op RealDolls, anatomisch correcte sekspoppen. Ze beredeneerde dat zoveel mensen moeite hebben om contact te maken en toch geborgenheid te voelen. Waarom dan geen relatie met een pop? Door een open blik te behouden is de film een oprechte en optimistische tragikomedie geworden over een man met sociale fobie en hoe hij met hulp van zijn omgeving kan opbloeien.

lars2
lars3
lars5