VRIJDAG 21 SEPTEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Park Chan-wook

Cast Lee Young-ae, Choi Min-sik, Kim Shi-hoo

Lengte 115 minuten

Jaar 2005

Taal Koreaans

Ondertiteling Engels

De jonge, engelachtige studente Geum-ja gaat vrijwillig de gevangenis in om haar dochter te redden. Nadat ze een gevangenisstraf van 13 jaar heeft uitgezeten, komt ze weer vrij. Tijd voor wraak, dus: ze gaat op zoek naar degene die echt achter de misdaad zat waarvoor ze al die tijd heeft vastgezeten om hem een koekje van eigen deeg te geven.

Om haar dochter een noodlot besparen heeft Geum-ja de moord op een zesjarig jongetje bekend. Achter de tralies verdiende ze de bijnaam ‘de goedhartige miss Geum-ja’; ze was een modelgevangene die voor iedereen klaarstond. Zo leek het althans, maar vanaf haar eerste dag in de gevangenis zinde Geum-ja op wraak, zo blijkt uit de talrijke flashbacks. Ze gaat dan ook niets en niemand uit de weg wanneer het gaat om dat wat ze het allerliefste wil: wraak op de man die haar leven verwoestte.

Lady Vengeance is het laatste deel van Park Chan-wook’s Vengeance-trilogie, die we in zijn geheel vertonen voor deze Moderne Klassieker-maand met als thema Masters of Revenge. Op maandag draaien we het eerste deel, Sympathy for Mr. Vengeance, en op woensdag het tweede deel Oldboy

lv6
lv5
lv2
lv3
lv4