NU TE ZIEN

Regisseur Greta Gerwig

Cast Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lucas Hedges

Lengte 94 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan, bekend van Brooklyn en Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader zijn baan is kwijt geraakt. Christine zelf is een Amerikaanse puber met echte Amerikaanse puberproblemen: ze is slecht in wiskunde, ze wil niet arm zijn en doet dus net alsof ze rijk is én ze heeft een stomme naam (vandaar zelfbedacht alias Lady Bird). Met nog één jaar te gaan op de middelbare school, bijt Lady Bird harder van zich af dan ooit. Ze wil studeren in New York, maar haar moeder ziet dat he-le-maal niet zitten. Beide vrouwen staan stevig in hun schoenen, dus wie gaat dit winnen: moeder of dochter?

Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Lady-Bird_st_1_jpg_sd-low_Photo-by-Merie-Wallace-courtesy-of-A24
Lady-Bird_st_2_jpg_sd-low_Photo-by-Merie-Wallace-courtesy-of-A24
Lady-Bird_st_12_jpg_sd-low_Photo-by-Merie-Wallace-courtesy-of-A24