MAANDAG 19 DECEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Curtis Hanson

Cast Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce

Lengte 138 minuten

Jaar 1997

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Sfeervolle misdaadfilm over corruptie in het Hollywood van de jaren vijftig waarin drie verschillende agenten ieder op hun eigen manier te werk gaan.

De jaren ’50 waren in Los Angeles een vruchtbare tijd voor politiecorruptie en duistere Hollywood-zaakjes. Drie verschillende agenten raken betrokken bij een onderzoek naar een ingewikkelde moordzaak. Ze doen dit allemaal op hun eigen manier: Ed Exley (Guy Pearce), het goudhaantje van het korps, heeft bijna alles over voor de zaak. Ook Bud White (Russell Crowe) is bereid wetten te overtreden op zoek naar gerechtigheid, maar hij heeft zijn temperament niet onder controle. De charismatische Jack Vincennes (Kevin Spacey) is altijd op zoek naar beroemdheden en een snelle manier om geld te verdienen in Hollywood, totdat zijn geweten hem ertoe brengt Exley en White te helpen in hun zoektocht naar de waarheid in de onderwereld van Los Angel

De sfeervolle misdaadfilm L.A. Confidential, een neo film-noir, van Curtis Hanson, was in de zomer van 1997 een aangename verrassing onder filmliefhebbers. De film kreeg negen Oscarnominaties, maar wist er hiervan slechts twee te verzilveren. Niet verwonderlijk, aangezien de naam ‘Titanic’ dat jaar elf keer klonk tijdens de uitreikingen van de Academy Awards. Kim Basinger werd gekozen tot beste actrice en zag daarmee een mooie carrière passend bekroond. Voor Russell Crowe en Guy Pearce betekende de film een definitieve doorbraak in Hollywood. In respectievelijk ‘Gladiator’ en ‘Memento’ lieten zij vervolgens zien ook een film in hun eentje te kunnen dragen.


Regisseur Curtis Hanson overleed op 71-jarige leeftijd op 20 september 2016. L.A. Confidential was één van Hanson’s grootste titels.