ZONDAG 22 DECEMBER | 14:30 

Regisseur Maria Peters

Cast Ruud Feltkamp, Hugo Haenen en Eric van der Donk

Lengte 119 minuten

Jaar 1999

Taal Nederlands

Rotterdam, een winter in de jaren ’20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd.

Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.

Kruimeltje het kinderfeestje! | 22 December
Koekjes en kruimeldieven in Kriterion
LET OP: We hebben zo veel aanmeldingen binnengekregen dat het kinderfeestje inmiddels helemaal vol zit! Maar niet getreurd; in de volgende vakantie organiseren we weer een kinderfeestje. Fijne feestdagen!
Normaal gesproken zijn we niet blij met dieven in ons cafe, maar op 22 december zijn alle kleine kruimeldieven uit Amsterdam en omstreken uitgenodigd om koekjes te komen bakken in Kriterion. Om 13:00 worden de schortjes uitgedeeld en mogen de kinderen aan de slag. Nadat ze de laatste deegkruimels tot stevige koeken hebben weten kneden mogen ze hun armspieren tot rust laten komen in de filmzaal. Geheel in het thema van het kinderfeestje draaien we Kruimeltje (1999), een klassieker onder de Nederlandse kinderfilms. Na de film mogen de kinderen hun zelfgebakken koekjes komen ophalen om ze mee naar huis te nemen of om ze meteen op te peuzelen 😉
Het kinderfeestje is gratis toegankelijk op vertoon van een filmkaartje van de film Kruimeltje. Meld je aan door te mailen naar [email protected]. Aanmelden is niet verplicht (ook last-minute kruimeldieven zijn van harte welkom), maar voor ons is het wel zo handig.

Kijkwijzer: deze film is geschikt voor alle leeftijden.